Valentinshjerte med lovehearts og en supergod Prinsessekake
Her i landet er det de unge som er ivrigst til å vise sine varme følelser når kalenderen viser 14. februar, mens bare 22 prosent av dem over 55 år sier de vil markere dagen. Det viser en undersøkelse Virke har gjennomført. Selv markerer denne 52- åringen dagen med å kjøpe inn blomster og kreere noe litt romantisk, samt lage en kake eller noe annen god bakst. Og dere som kjenner meg, vet jo at jeg benytter en hver anledning til å kunne stappe i meg godsaker 😉
Herlig Prinsessekake ble bakt til Valentindagen i år. Saftig og superdigg så den anbefales på det sterkeste å lage 🙂
Grunnoppskrift på hvetedeig: 800g hvetemel, 1 egg, 5dl melk, 125g sukker, 1/2 ts salt, 1 pakke tørrgjær, 115g smør.
Smeltet smør eller egg til pensling.
NB: alle ingrediensene skal ha romtemperatur. Er melken kald, varmes den til vel 22 grader.
Slik gjør du: ha mel, egg og 4 dl av melken, sukker, salt og gjær i en kjøkkenmaskin og kjør til den slipper bakebollen. Tilsett resten av melken i en tynn stråle mens du kjører maskinen på middels hastighet. Kjør videre i ca. 5 minutter til deigen blir glatt og blank. Skru maskinen på lavere hastighet og ha i smøret (oppdelt i terninger) og elt det godt inn i deigen. Dekk bollen med plast og la deigen heve i en time. Steketemperatur: 200 grader i 30-35 minutter på nederste rille i ovnen. Denne deigen passer til kanelsnurrer, boller, julekaker og sikkert mye mer også 🙂
Prinsessekaken er fylt med vaniljekrem og mandelmasse. Begge deler er svært enkelt å lage. Selv trodde jeg dette var vanskelig og har derfor ikke testet det ut før nå. 🙂
Vaniljekrem: Visp sammen 2 1/2 dl helmelk, 2ss mel, 2 eggeplommer og 1ts vaniljesukker i en kjele og rør over middels varme til det tykner. La kremen bli kald og smak så til med vaniljesukker.
Mandelmasse: Bland sammen 100 g malte mandler, 100 g melis og 1/2 eggehvite
Slik gjør du med deigen etter den har hevet i 1 time: Del deigen i 3 like store emner og del så et av emnene i 2 like store deler. Disse to emnene kjevler du til runde leiver som passer i bunnen på to springformer a 22cm i diameter. NB: trykk deigen godt oppover kanten på springformene. Smør en nokså tynt lag med vaniljekrem (ca. halvparten av vaniljekremen) på bunnene i hver av formene.
Kjevle så de to resterende emnene til 2 avlange leiv på ca. 20 X 50 cm. Smør resten av eggekremen og smør/dryss over mandelmassen og ev. rosiner hvis du liker det. Rull den ene deigen løst sammen til en lang pølse og skjær rullen i 12 biter. Det samme gjør du med den andre deigen. Sett så snurrene i formene (ikke alt for tett for de skal kunne heve litt til) med snittflaten opp. Dekk med klede og la «Prinsessene» etterheve i 30 minutter. Pensle så med egg og sett de på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 30- 35 minutter. Avkjøl kakene litt i formene, løsne dem forsiktig og la dem bli kalde (med et klede over) på rist. 🙂 Melisglasur (1 eggehvite piskes lett sammen med melis) og ev. mandelflak haes på toppen av herligheten.
Valentinhjerte laget av en bunt rosa Brudeslør, 2 små bunter med Krysantemum og to potteplanter/Krysantemum og 7 pakker med Love Hearts sukkertøy.
Teknisk løsning: underlaget er et oasishjerte. Hjertet med pålimte Lovehearts er formet av trespon og festet i oasishjertet med tykk streng/stukket inn i oasis.
Tok dette bildet fra inngangspartiet og ut i hagen forleden... mye snø her på Ugla nå ja! 🙂 Deilig at snøen er hvit og ikke skitten som i byen da 😉
Fakta om St. Valentinsdagen
Opprinnelsen: Den hellige Valentin ble martyr, steinet til døde for sin tro i år 273 e.Kr. Ifølge myten skrev han et brev til sin kjære og proklamerte sine følelser før han ble henrettet.
Tips: Har du ikke tid til å lage noe slik, kan du selvsagt bestille et hjerte eller en annen romantisk blomstergave hos din favorittblomsterbutikk. Det trenger ikke være like stort som dette. Kanskje du har et lite hjerteunderlag (potte, skål, fat formet som et hjerte eller en kopp med hyggelig tekst mm,) som du kan levere inn å få noe laget i. Hør med blomsterdekoratøren 🙂
Her på salongbordet endte Valentinhjertet opp til slutt. Det sto pent i over en uke. Jeg er nøye med å sette blomster på soverommet (kjølig og godt) om natten og på dagtid når ingen er hjemme for lengst mulig holdbarhet. NB: Ikke glem å etterfylle blomsterarbeid i stikkmasse/oasismed vann.