Påskeegg til besvær og en herlig sjokoladekake til begjær!
Påskeegg til besvær og en Lykkekake til begjær!
Her i huset har det klekket ut mange nye kyllinger i løpet av påsken. Her ser du Fjærild, Kvakkland, Dunhild samt Reidar Rømling på egne ben.
Egget er laget av gipsbånd (minst 4 ruller gikk med til dette), stor ballong, makulert papir og fjær.
Gipsbånd kjøper jeg hos Panduro (2 i pakken, den dyreste er best – uten tvil!)
Gøyal prosess
Slike påskeegg har jeg laget i mange år, og det er like artig hvert år. 🙂
Slik lager du påskeegg av gipsbånd:
- Blås opp en ballong i ønsket størrelse (i forhold til hvor stort egg du vil ha)
- Klipp opp gipsbånd i litt ulike str.
- Våt gipsbåndet lett og legg på ballongen. Begynn på bunnen av ballongen og jobb deg oppover.
- Ikke vær for nøyaktig…det gjør ikke noe om du får et litt «kunnstnerisk» uttrykk! 😉
- Gni godt inn gipsen
- Ha minst tre-fire lag over hverandre (avhenger av hvor stort egget skal være)
- Har du på for få lag med gipsbånd blir egget for tynt og ødelegges lett. 🙁
- Du velger selv hvilket uttrykk egget skal ha, om det skal være litt røft med for eksempel makulert papir og fjær i tillegg, eller bare gips.
- Du kan også lime på fjær eller andre materialer etter at egget er ferdig/tørket. Jeg bruker limpistol.
- Egget legger jeg på badet og varmekabler hvor de tørker over natten.
- Når egget er helt tørt, sprekkes ballongen med en nål….og vips har du et eggeprodukt 😀
Du rekker kanskje ikke å klekke ut et slikt egg denne påsken ;), men neste år derimot, har du mulighet til å stille ekstra godt forberedt.
Lykkekake til begjær – en av mine favoritter 🙂
med sjokolade, hasselnøtter og vaniljekrem
Kakebunn:
5 egg
200g sukker
1/2 plate kokesjokolade
2ss kaffe
135g hvetemel
2ts bakepulver
135g meierismør
Slik gjør du:
Pisk sukker og egg luftig til eggedosis
Smelt smør, sjokolade og kaffe sammen i et vannbad (Vannbad = varm opp vann i en kjele, og sett en mindre kjele med ingrediensene opp i vannet)
Bruk en slikkepott og vend inn blandingen (smør, sjokolade og kaffe) vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver
Hell røren i smurt springform (ca. 26 cm)
Stekes ved 180 grader midt i ovnen i ca. 45 min.
Sjokoladekrem (karamellaktig)
2dl sukker
2dl fløte
100g meierismør
200g Firkløversjokolade (en stor plate)
Slik gjør du:
Kok opp sukker, fløte og firkløversjokoladen til tykk saus i ca. 10 min.
Pass på å røre i sjokoladesausen hele tiden.
Vaniljekrem:
Pisk ca. 1/2 l fløte med 1 ts sukker til tykk og god krem.
Ca. 1/2 boks (smak deg frem) med Tines vaniljekrem blandes inn i kremen.
Jeg liker ikke at vaniljekremen er så søt, da det blir en fin kontrast til sjokoladekremen. (som er ganske søt, men utolig god).
Montering av kaken:
Del bunnen i 2 eller 3 deler. (er kaken høy, går det fint å dele kaken i 3 deler)
Hell sjokoladekrem over kakelagene. (Jeg bruker en skje og ringler godt over), bortsett fra toppe, den tar du til slutt.
NB: Det meste av sjokoladekremen skal du ha på toppen av kaken.
Fyll godt med vaniljekrem mellom lagene og hell sjokoladekremen til slutt på toppen av kaken.
Pynt:
Jeg liker å pynte med krem langs kanten av kaken.
Hilsen og klem fra Fleur 😀