Juletre med nøtter, kongler og en kul type + en sjokoladekake du aldri vil glemme
Hei og velkommen skal du være! 🙂 Juleforberedelsene er i full gang her på Ugla. 🙂 Når det kommer til julens bakst, skipper jeg lett over 7 slag mot å lage et par deilige kaker og heller konsentrere meg om å lage frisk og kul juledepynt til hjemmet. I dette innlegget får du litt av begge deler, altså en favorittkake og et friskt juletre med en særdeles kul type med navn HC. 😉
Lager selve treformen/kjegleform av trespon, men du kan også benytte halm. Legger en mengde med spon på bordet som jeg former løst til en kjegle mens jeg vikler rundt med vikletråd.
Formen må være fast, så sørg for å vikle godt og ganske stramt. Størrelsen på kjeglen/treet velger du selvfølgelig selv. Lag gjerne flere når du først er i gang- ja hvorfor ikke en liten skog! 😉
Så vikles flatmose utenpå formen.
Så starter jeg på toppen med å vikle de utvalgte grønne materialene.
Fortsetter ned mot bunnen av kjeglen/treet. Tips: av og til er det greit å legge kjeglen ned på bordet mens du vikler på det grønne rundt hele formen.
Tips: Når du har kommet nesten helt i bunnen av kjeglen så avslutter du med vikletråden. Fest så de siste greinene (avslutningen) med hemper av tykk streng (lag en U av blomstertråd/streng) eller romernåler (hvis du har det). Kan du stifteteknikk (gaffelstifting) er det også en god teknisk løsning. 🙂
Jeg vil så gjerne dele denne fantastisk gode og saftig sjokoladekaken med deg. 🙂 Kaken er høy og flott og tar seg godt ut på et hvert kakebord 😉 Oppskriften er fra kokeboken «Kjempegodt» av Ida G. Jansen. (min mors pikenavn var Jansen) 😉
Kakebunn, 2 stk. : 250 g. sukker, 2,25 dl rapsolje, 4 egg piskes sammen i en bolle, i en annen bolle rører du sammen 300 g hvetemel, 1ts bakepulver, 1 ts natron, 1 ts vaniljesukker, 1 ts kanel, 1 klype salt. Pisk det våte med det tørre og rør så til slutt inn 3 revne gulrøtter (m-l) og 2 modne, moste bananer. Fordel røren i 2 stk. 20 cm former (formene kles med bakepapir og smøres på sidene. Stekes ved 175 grader i 35 minutter. La kakene avkjøles litt før du velter de ut av formene på rist.
Sjokoladekrem: 150 g mørk sjokolade smeltes i vannbad og sett den til side for avkjøling, Pisk så sammen 250 g romtemperert smør, 3 ss kakao, 1 ts vaniljesukker, 200 g melis i 5 min. på høy hastighet. Pisk så inn 150 g kald kremost og den avkjølte, smeltede sjokoladen til du har fått en glatt krem. 🙂
Naturmaterialer blir aldri feil, så valg av dekor på treet ble nettopp det (igjen).
Treet bør vær fint dekorert på alle sider…
Pynt med det du har av kongler, kapsler, nøtter og annet som har et naturlig preg. Blomsterbutikker, Panduro og Søstrene Grene har ofte små poser med slike ting. Selv plukker jeg kastanjer, kongler og blader og kjøper litt her og der.
Tilbake til den fantastiske kaken med 4 lag med myk sjokoladekrem. Nok til 6-8 personer. Tips: oppbevar kaken i kjøleskap, men ta den ut ca. 1/2 time før den skal nytes.
Alle materialene er limt på med limpistol bortsett fra sløyfer og den kule duden HC som er festet med streng/blomstertråd. Tips: oppbevar treet ute så lenge som mulig før du dekorerer med det innendørs. De grønne materialene holder seg mye finere ute i kulden.
Banan og sjokolade passer utmerket sammen og derfor er denne kaken en sikker vinner hos både barn og voksne 🙂
HC adopterte jeg fra Home and Cottage 🙂
Treet er bygget opp av Edelgran, Squarrosa og Eukalyptus. Pyntet med barkstjerner, kapsler, kongler, trepinner,nøtter, tørkede askblader, sløyfer og HC. 🙂
Ha det godt og lykke til med ditt eget «juletre». Varm klem fra meg til deg.
Så vakkert alt sammen og kake er alltid godt. Ønsker deg en vakker tredje advent.
Så koselig at du synes det, Randi og tusen takk for fine tegninger du deler. 🙂 Godt nyttår til deg!