Høstdekorasjoner med rogn og neser + en himmelsk Walters mandler sjokoladekake
Flott med høsten også når det kommer til materialer som er fine å høste i naturen og benytte i ulike blomsterarbeider. I dette innlegget gir jeg deg nok et eksempel på hva det kan være og hvordan du kan bruke de ulike organiske materialene i et arbeid, denne gangen runde, lave dekorasjoner, gjerne med levende lys. 🙂
To runde fat med lav kant fylt med gjennombløt oasis. «Neser»/frukt av lønn/Acer og rogn/Sorbus (ja, denne er grønn/brun) Sørg for et lite vannhull i oasis slik at det blir lettere å etterfylle vann. 🙂
Tips: For at rogn og neser skal stå litt tettere sammen, er det greit å stifte de før de settes i stikkmassen/oasis.
Som du nå vet er jeg glad i å bake (og selvfølgelig spise) 🙂 både kaker og gjærbakst. Jeg synes det er spennende og lærerikt å prøve meg på nye oppskrifter. Denne gangen var det Ida Gran-Jansen sin oppskrift på Waltersmandlerkake som skulle testes. Siden jeg velger å dele den med deg, kan du vel gjette hva jeg synes om den… Med så mye godt i røre og glasur, kan det jo ikke bli noe annet et himmelsk! 🙂
Waltersmandlerkake
Bunnen:
100g smør, 100g sjokolade, 2ss kaffe og 1ts vaniljesukker – has i kjele på lav varme.
100g mel, 1ts natron, 2 egg, 100g rømme, 100g brunt sukker has i en kjøkkenmaskin og blandes sammen i 2 min. Ha til slutt opp i sjokoladeblandingen og miks alt sammen i noen minutter. Hell røren i en 20cm. springform. Stekes i 25-30 min. Avkjøl bunnen på rist og ta den ut av formen.
Glasur: 50g meierismør, 100g Waltersmandler (Freia) og 1/2 dl. kremfløte i en gryte på medium varme, Rør alt godt sammen og hell det over kaken. Tips: Del gjerne kaken i to og ha glasur i mellom lagene, men da trenger du mer glasur.
Waltersmandler minner veldig om en konfektkake. Den er ikke spesielt høy og er fyldig og rik på smak. Et lag til med glasur inni, så er denne kaken en innertier for meg. Den glir derfor inn i mitt kakerepertoar 😉 Lykke til hvis du velger å lage den! 🙂
Alt er plukket i i det fri (hage, grøftekant, veranda, nabo) bortsett fra Lisianthus/Eustoma (den hvite klokkeformede) og noen tørkede Brunia bær
Klassisk dekorasjon i hvitt og grønt med litt utradisjonelle materialer som rogn og neser. Variasjonen i arbeidets materialer gir det hele et dekorativt preg, selv om arbeidets farger og oppbygging er helt etter den klassiske stilform.
Brunia, Lisianthus, Hortensia, Rogn, Astrantia, Bergknapp, siv og strå. Materialene er for det meste stukket parallellt ned i stikkmassen.
Tips: Praktisk og flott å integrere lys i blomsterarbeidet når det er lite plass på spisebordet. Ettersom disse arbeidene ikke er så store, passer det best med små, tynne lys. Kunne også benyttet et mindre kubbelys her.
NB: Ikke heng deg opp i alle materialene jeg benytter i de ulike arbeidene! Benytt det du har tilgjengelig.:) Har du f.eks. bare tilgang på to av dem, forsøker du med andre type naturmaterialer eller kjøper inn litt ekstra på blomsterbutikken. 🙂 Håper du ble litt inspirert til å lage dine egne høstlige dekorasjoner. Lykke til og ikke nøl med å sende meg en melding. Jeg svarer så snart jeg kan. 🙂 Klem fra meg Fleur.