Greinlykt til mørke høstkvelder
Kjære leser! 🙂
Hei på deg, så koselig at du tar deg en tur innom for å se mer av hva dette innlegget dreier seg om 🙂 Høsten har tatt skikkelig tak i form av at det har blitt en god del kaldere og mye tidligere mørkt om kvelden. Så hva kan man så gjøre for å lage litt ekstra kos inne i høstmørket? Jo, vi kan lage en lykt av greiner som gir en god og harmonisk stemning i hjemmet. Når flammene trenger gjennom glass, greiner og høstløv, føler du ganske sikkert at den kalde senhøst og mørketid bare kan komme…
Dette trenger du for å lage greinlykten
-
En litt stor glassvase (min har en diameter på 30 cm, men den kan godt være mindre)
-
Greiner, bør være ganske rette. Min lykt har greiner av Rogn/Sorbus
-
Litt høstblader
-
Evt. bær
-
Vikletråd
-
Limpistol eller blomsterlim
2 doble tråder med vikletråd. Legg greiner tett inntil hverandre og vikle stramt sammen. Pass på at det sitter veldig godt, ellers vil greiner falle ut etter hvert som de tørker.
«Greinløperen» vokser raskt, så det er gøy selv for den utålmodige 😉
Fest strengene godt sammen, både oppe og nede.
Her ser du greinlykten sammen med matchene greinvaser som jeg viste i et tidligere innlegg. Høstbladene har jeg kjøpt, men de kan du jo bare plukke ute. Lykten kan selvfølgelig også brukes til å ha plante eller snittblomster/avskårne i. Det kan bli skikkelig lekkert! 🙂
Så lyser det endelig i høstlykten min! Jeg fikk plass til 3 kubbelys i den. NB: Ikke sett de for tett, for da har de lett for å smelte sammen. (men, det vet du sikkert fra før)
Bladene på lykten limer du lett med blomsterlim/kaldlim eller limpistol. De er lette så du trenger ikke mye lim, kun et par små punkter.
Det blir ekstra stemningsfullt når levende lys «møter» grove naturmaterialer…
Lær å lage lekre sjokoladeblader til pynt på kaker og desserter
Vil du imponere gjestene dine? Jeg tror ikke noe på deg hvis du svarte nei nå altså!! 😉
Dette trenger du:
-
Sjokolade til baking (ikke melkesjokolade) Du kan bruke mørk eller hvit sjokolade
-
Pensel
-
Blader; må være tørre NB: Usprøytet og ikke giftige. Bruk relativt stive blader for de er enklere å jobbe med. De bør ha tydelige vener (for å gi fint mønster) og ikke hår på undersiden (da løsner ikke sjokoladen) Forslag til blader er fra: Roser, Rips, Solbær, Jordbær, Lønn, Kornell
Fremgangsmåte:
-
Smelt sjokoladen i vannbad, helst temperert for da blir den finere og blankere. NB: Du må ikke få vann/vanndamp i sjokoladen!
-
Pensle sjokoladen på baksiden av bladene. Dekk hele bladet fra stilk til tupp/spiss.
-
Legg bladene fra deg over en skje eller lignende for å få mer bevegelse i bladet (slik at det ikke blir helt flatt). Bruk bakepapir under det hele.
-
Sett brettet med det hele inn i kjøleskapet i ca. 1/2 time til sjokoladen har stivnet.
-
Legg gjerne et ekstra lag med sjokolade og la det stivne på nytt.