1. påskedag
1. påskedag og bursdagsfeiring for samboeren 🙂
1. påskedag og en lang og deilig middag for å markere bursdag og slutten på fastetiden! Nei, ikke helt slik…hvilken fastetid? Her har det vært mat, mat og atter mat + god drikke og snop hele påska! Nå er det på tide med mindre sukker og fett fram mot sommer og ferietid. Det får bli en ”godisfastetid” – i hvert fall midt i uka! 😉
Borddekor med rosmarin/Rosmarinus officinalis (som for øvrig er en klassiker til lammestek, og en anvendelig urt du kan bruke til det meste), små ildtopp/Kalanchoe blossfeldiana med Craspedia (de gule, runde) har jeg plassert inne i rosmarinen og i egg laget av gipsbånd og fjær.
På det første bildet ser du påskeegg med gåsunger i selve rosmarinen. Dette er for å vise deg forskjellige måter å bruke de ulike materialene som tidligere har vært benyttet her på bloggen. Håper du liker det 🙂
Påskebakst
Hønene/hanene har jeg laget ved hjelp av pepperkakeformer. Fikk så lyst til å prøve noe nytt – og det fungerte! 🙂 Disse er supergode og veldig enkle å lage. (oppskrift på lyse horn under bildet)
Lyse horn Ca. 15 stk.
1 liter mel
4 ss smeltet meierismør
3 ss sukker
1ts salt
50 g gjær
4 dl melk
Slik gjør du:
-
Hev deigen til dobbelt størrelse (ca. 45 min) på varmekabler (varmen får de til å heve seg godt) J
-
Del deigen i 2 emner
-
Rull de ut til en flat sirkel og skjær ut emner (ca. 8 stk. pr. emne)
-
Rull emnene til horn (start fra den tykke delen)
-
La de etterheve på platen, (varmekabler) i ca. 15-20 min.
-
Pensle med egg
-
strø med valmuefrø eller sesamfrø J
-
Stekes ved 215 grader og er ferdige når de er lysebrune (ca 10-12 min.)