Norsk navn: Gresskar Vitenskapelig navn: Cucurbita Gresskar er en frukt fra planteslekten Cucurbita som tilhører gresskarfamilien. Det finnes ca. 20 arter, men den mest kjente er kjempegresskar med sin store størrelse og klare oransje farge. De store gresskarene er flotte å hule ut, lage lykter av, fuglemater eller fylle med blomster (dekorasjon). Miniutgaver i ulike farger, former og teksturer er også spennende innslag å dekorere hjemmet med.
Det finnes utrolig mange forskjellige gresskar der ute, og de fleste har lang holdbarhetstid. Skjærer du ikke i dem kan du ta vare på gresskaret over flere måneder, mens oppskåret gresskar holder seg i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Er de ikke søte? Snart skal de bli hovedmaterialet i hver sin dekorasjon 🙂
Stikk et hull i det harde skallet med en syl eller noe annet spisst før du stikker trepinner (grillpinner) i gresskaret.
Ha oasis i potter (jeg har smurt litt sement utenpå for å få et rustikt preg) og stikk grillpinne med gresskar på topp.
På Mester Grønn har de en del rustikke og holdbare materialer for tiden. Her ser du jeg har benyttet meg av tilbudet 3 for prisen av 2 🙂
Her har jeg kun satt til Eucalypthus. Less is more or less is a bore? 😉
Rustikke materialer som tre, ubehandlet keramikk og stein passer flott til slike arbeider
Et lite stilleben. Her har jeg kun satt til litt Senecio – Perlekjede.
Ilex, lyng og Eucalyptus i to ulike farger ble benyttet i arbeidene under.
Ilex (bær) klippes i passelige lengder og festes med streng.
Materialene er superholdbare, så slike dekorasjoner kan man ha glede av i flere uker 🙂
Akkurat som poteten kan gresskaret brukes til alt – også til middag, enten du foretrekker det most, syltet, kokt eller bakt. Skjær gresskar i biter, legg den i en ildfast form, pensle med litt olje, drypp over salt og bak i ovnen i noen få minutter – og vips, du har nydelig tilbehør som passer både til kjøtt og fisk. Bakt gresskar med chèvre og honning – her er oppskriften!