Brudebukett i sarte og delikate farger

Fleur2 comments3694 views

Hei, så hyggelig at du tar deg en tur innom siden min. Denne gangen har jeg lyst til å vise deg en stiftet brudebukett. Teknikken er nok langt fra like mye benyttet nå til dags som den var før da jeg var ung og lovende. 😉 Selv synes jeg vi bør gjøre alt for å holde gamle teknikker i faget ved hevd og ikke la de gå i glemmeboken.

Lisianthus-Eustoma er en av materialene i brudebuketten

Vakre Eustoma- Lisianthus er en av materialene i brudebuketten denne gang.

Brudeslør- Gypsophila er med.

Hortensia- Hydrangea også

Filtarve- Cerastium er en søt staude som også er med i tillegg til hvite Astrantia og noen strå.

Filtarve stiftet og teipet sammen i små buketter. Har dessverre ingen prosessbilder denne gangen, men se gjerne på tidligere innlegg om brud og bryllup. http://www.fleurs.no/bryllup/

Modell er vakre og naturlige Emilie Eidem fra Trondheim, Byåsen.

Legg merke til den lekre vinposen. Passer flott å ha med seg noe sprudlende i til brudeparet og den store festen.

Denne brudebuketten kunne klart vært laget i en bridy (bukettholder med oasis), men mange av de korte og myke materialene måtte da bli stiftet for å få skikkelig feste i oasis. Selv foretrekker jeg som oftest å stifte brudebuketter eller lage de med sine naturlige stilker, eller en blanding av de to teknikkene.

Brudebuketten har en lukket overflate med mange ulike og forholdsvis små materialer. Den har et ganske naturlig preg selv om oppbyggingen er ganske stram. Det er blomstenes uttrykk som gir det naturlige preget.

Skaftet på buketten er surret med naturtråd som passer godt til det naturlige og romantiske som ellers preger buketten.

Som du ser er det ingen gruppering av materialene i buketten og ingen materialdominans. Når det kommer til farger er det hvit i ulike nyanser som dominerer. Et symmetrisk og harmonisk arbeid.

På undersiden av buketten skal det også se bra ut og ingen teknikk bør være synlig 😉

Jeg synes brudebukettens størrelse bør harmonere med brudens. Er bruden lita og vever er det ikke særlig stilig med en alt for «tung» og prangende bukett. Det samme gjelder en ferm og frodig brud med en liten pinglebukett. Men, dette styres mye av moter og trender. Kongelige og kjendiser er ofte med på å sette trenden.

En brudebukett skal aldri være tung å bære, da har dekoratøren valgt feil teknikk. Er skaftet for tykt eller for tynt kan dette også være ubehagelig å holde i. Buketten skal også være i fysisk balanse for å være god å bære.

Håper du likte innlegget. Ikke nøl med å ta kontakt hvis du har noe på hjertet. jeg forsøker å svare så snart jeg kan. Varm klem fra meg. Hilsen Fleur 🙂

2 kommentarer

  1. Gir minner, tidkrevende men gøy teknikk, og dette kan du. En lekker bukett. Gøy at tørkede strå ol kommer tilbake.

  2. Tusen, takk, Anne – Margrethe! Alltid så hyggelig å høre fra deg. <3 Ja, litt tidkrevende men gøy! Kan man denne teknikken kommer man langt i forhold til å designe andre brudearbeid i ulike former. Teknikken er også helt nødvendig å kunne for å få ikke-føyelige materialer til å gå dit man vil (f.eks 90 grader i en halvrund bukett) 😉 Skal man utøve blomsterdekoratørfaget bør man kunne gamle og nye teknikker 🙂 Ja, det er gøy at tørkede blomster/strå er in igjen! 🙂 Ha det godt, Anne- Margrethe! 🙂

Legg gjerne inn en kommentar