Blomsterhjerte og en rosa banankake
I sommer laget jeg flere blomsterhjerter, blandt annet dette til et vennepar som hadde mistet et kjært familiemedlem. Blomsterhjerter lages til både sorg og glede, men mest til seremonier i forbindelse med dødsfall. Både store og små, lukkede og åpne. Jeg synes alltid det er viktig å gjøre sitt ytterste for at et blomsterarbeid blir estetisk godt å se på, samt ha god teknikk, men må nok innrømme at det er spesielt avgjørende at man lykkes med det som et siste farvel fra de etterlatte. En kan jo ikke gjøre det om igjen, man får ingen ny sjanse…
Lukket hjerte kalles dette på fagspråket. Kantene skråskjæres for å ikke sprekke opp/revne når blomsterstilker stikkes inn. Skjær ekstra godt ned i hjertegropen for lettere få til formen. Hvor fyldig og voluminøs arbeidet skal være er opp til deg. Blomsterhjerter kan lages i ulike utforminger og teknikker. NB: fukt oasis lett slik at det ikke drypper når det blir satt på plass.
Hortensia og Lisianthus/Eustoma skal bli det dominerende materialet i blomsterhjertet. Brudeslør skal også være rikt representert 🙂
Jeg starter å bygge opp hjerteformen med Hortensiaklaser og brudeslør. Form til en god hjertegrop slik at det blir en tydelig hjerteform. Hjertets høyeste punkt er ca. midt på hver pute (rompeball) ;). Bygg deg skrått nedover mot spissen av hjertet, deretter skrått bakover mot hjertets buer og skrått ned mot hjertegropen. Lykke til! 🙂
Lisianthus – Austoma fordeles jevnt ut over formen. Her benytter jeg alle blomster og knopper. Fint at det er litt ulike farger og valører på disse som gir et fint spill 🙂
Har så lyst til å dele denne fantastisk saftige banankaken med deg. Oppskriften fikk jeg av min svigermor som er superflink til å bake nettopp denne. Det er på en måte hennes spesialitet på kakefronten 🙂
Banankake med rosa krem (min vri med rosa krem og blomster)
Oppskrift: 2 egg og 2 kopper (kaffekopper) sukker piskes til eggedosis. Tilsett så 2 mosede bananer. 1 kopp smeltet meierismør, 8 ss. melk, 1ts vaniljesukker, 3 kopper hvetemel, 2 ts. bakepulver, 1 ts. natron.
20-22 form. Stekes ved 175 grader midt i ovnen i 45 min.
Montering:
Bunnen deles i tre deler og dynkes godt med kraften fra en boks med fersken. Bruk en gaffel og stikk hull i bunnen slik at kraften trekker seg godt inn. Legg så et godt lag med bringebærsyltetøy på den første bunnen og et lag med tynne bananskiver. Pisk 7 dl. fløte med litt sukker (jeg bruker 2 strøkne ss. sukker for jeg liker det ikke så søtt) og ha et godt lag med krem. Den andre bunnen legges på og et lag med bringebærsyltetøy smøres på, så ganske tynne skiver med fersken. 🙂 Nytt lag med krem før toppen settes på. Ha så krem på hele kaken. Noe av kremen farges med kraften fra bringebærsyltetøy, rødbetsaft eller rød konditorfarge. Tips: For å lage rosettene på siden bruker jeg en stor «kronetipp». Fyll opp sprøyteposen med rosa og hvit krem så får du det finne fargespillet i rosettene.
Tilbake til blomsterhjertet som nå er laget ferdig. 🙂 Som du ser er det runde (små og store) former som dominerer i arbeidet (Nigella, Brudeslør og Eustoma blomsterhoder). Spisse Lisianthusknopper gir god formkontrast her.
Fargebildet ble nok litt annerledes enn jeg hadde sett for meg når jeg startet. Jeg hadde ikke tenkt å ha noe gult i arbeidet, men valgte likevel å benytte alle knoppene på Lisianthus, noe som ga en svak gulfarge (en ekstra farge) i blomsterhjertet. Sammen med Jomfruen i det grønne – Nigella damascena med den friske, grønne fargen ble det ganske så søtt (litt sukkertøysøtt) 🙂 NB: Små fargesterke blomster kan virke mer intense enn store i samme farge.
Lisianthus – Eustoma – Præreieeustoma – Texas bluebell – Japansk rose, ja den er kjær for den har mange navn og passer i de fleste blomsterarbeid. Som snittblomst (finnes også som potteplante) er den svært populær hos de fleste blomsterdekoratører. 🙂 Her ser du den sammen med gul-oransje Gloriosa i en stor og litt spesiell brudebukett. Lisianthus finnes i mange farger og fargekombinasjoner, åpne og fylte blomsterhoder. 🙂
Et «rent»og fargerikt blomsterhjerte til en dame som var veldig glad i blomster og spesielt rosa.
Litt spesielt for meg å benytte en lys farge i bunnen av arbeidet og ikke omvendt for å kunne skape dybde, men synes likevel dette fungerte godt. De rosa Lisianthus flyter på en hvit sky. 😉 Blomsterhjertet ble i grunnen akkurat så søtt som jeg ønsket det skulle bli! 🙂 Ha det godt til neste gang, kjære Blomstervenn. Varm klem fra meg, Fleur.