Blomster i strikket «vase» og bringebæris på nøttebunn
Sølvtråd og pusegarn
For en stund siden fikk jeg så lyst til å strikke med sølvtråd og litt pusete garn jeg hadde liggende. Jeg planla lite og bare strikket i vei. Jeg tenkte først å lage et underlag til et brudearbeid. Men, underveis i strikkingen bestemte jeg meg for å lage et blomstersmykke, et stilig streng – og garnsmykke med nydelige, organiske materialer! Men, ble det slik? Ååå nei, det ble til slutt noe ganske annet… 😉
Strikket med sølvtråd og pusegarn. Jeg brukte ganske tykke rundpinner til dette arbeidet.
Strikket «vase»
Ja, hvorfor ikke! Jeg fant ut at det var ganske så stilig å kle mine gamle, litt slitte, store vaser med en «genser» av sølvtråd og pusegarn. Jeg har dessverre bare en å vise deg i dette innlegget, men har nå lyst til å lage flere, og i ulike materialer.
Enkel rettstrikking hele veien, Jeg er ikke spesielt flink til å strikke, men synes det er gøy. Mindre arbeider som dette er jeg mest glad i å lage 🙂
Strikk gjerne med materialer og farger som harmonerer med de organiske materialene som skal arrangeres i vasene 🙂
Her ser du ferdig resultat. Ble det ikke ganske lekkert? Ønsker du et strammere og mer enkelt uttrykk, strikker og velger du materialer deretter. 🙂
Ranunkler- Ranunculus asiaticus er vakre på denne tiden av året. Disse holdt seg fantastisk i nesten 14 dager! 🙂 Denne «strikkevasen» passer best i et enkelt dekorert hjem hvor den kan være med å «myke» opp i det kanskje litt stramme interiøret 😉
Oppskrift på en av mine favorittkaker:
Bringebæris på nøttebunn
Få ting smaker bedre enn hjemmelaget iskake. Her har du oppskriften på en glutenfri iskake til 12 personer, med bringebærsmak fordelt på en supergod nøttebunn med valnøtter og mørk sjokolade. Nydelig å servere til 17. mai, konfirmasjon eller en annen anledning du vil overraske gjestene med det lille ekstra. Husk å beregne ca. fire timer for isen å stivne.
Forvent himmelske, friske smaker! Kaken ble slettes ikke verst å se på heller 🙂
Nøttebunn
100g valnøtter
100g mørk sjokolade
100g sukker
3 eggehviter
Bringebæris
200g frosne bringebær (jeg brukte tint hjemmelaget bringebærsyltetøy)
3 eggeplommer
1dl sukker
3 dl kremføte
Pynt
Bringebær
Nøttebunn har jeg ikke alltid lyktes med, men denne ble virkelig bra.
NØTTEBUNNEN
-
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på nøttebunn trenger du en rund, smurt kakeform på ca 24 cm i diameter.
-
Start med å grovhakke nøttene og sjokoladen til nøttebunnen. Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk til du får en en stiv og blank marengs.
-
Vend inn nøtter og sjokoladen og hell blandingen i den smurte kakeformen.
-
Stek kaken midt i ovnen i ca 35-40 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen. Løsne kaken med en spiss kniv.
BRINGEBÆRIS
-
Kjør frosne bringebær til mos i en food processor. Gni deretter de moste bringebærene gjennom en sikt slik at steinene blir igjen og du får en silkemyk purè. Kast steinene.
-
Pisk eggeplommer sammen med sukker.
-
I en annen bolle pisker du fløten til krem og blander deretter den med eggedosis og bærmosen. Smak til.
-
Hell isen over kaken og frys alt i minst fire timer.
PYNT
-
Pynt med pisket krem og pene bringebær ved servering