Blomstens gule ansikt..
Blomstens gule ansikt –
et sikkert tegn på at vinteren er på hell og at den herlige våren er i anmarsj 🙂
Storblomstret påskelilje eller botaniske navn Narcissus pseudonarcissus
Her har jeg fylt to glassvaser med gamle, tørre eplegreiner og store, gule påskeliljer med gul trompet 🙂
Den tydelige fordelingen av blomster og greiner gir et moderne uttrykk.
Rundt vasene er det viklet tynn, lysegrønn pyntestreng (utstrekt buljongtråd) og små greiner av gåsunger/kattlabber.
I vannet flyter kunstige egg i ulike størrelser.
Teknikk: arrangement – blomster arrangert løst i vase.
Lysene har jeg kjøpt på Kremmerhuset for to år siden. Synes de er så søte at jeg ikke har hjerte til å tenne de så ofte.
Litt info:
De fleste avskårne påskeliljer vi kjøper er tørrlagret, dvs. at de ikke har stått i vann.
De har også ligget tørt og kaldt slik at utviklingen i blomsten har stoppet.
Påskeliljer utskiller et giftig slim fra snittflaten/stilken etter snitting.
Pass derfor på at de ikke settes i samme vase med andre type snittblomster.
Slimet kan tette sugekanalene i snittblomstene. 🙁
Gjør slik med dine avskårne påskeliljer:
- Snitt stilkene ca. et par centimeter. (eller lengden som passer vasen)
- Vær oppmerksom på stilksaften som siver ut. Saften setter flekker!
- Sett påskeliljene med papiret/plasten på i en vase med kaldt vann .
- La blomstene stå kjølig et par timer.
- Ta av papiret og sett påskeliljene i nytt, kaldt vann.
- Bruk gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster.
- Skift vann hver dag. (det blir lett forurenset av slimrester)
- Sett blomstene kjølig om natten. Det forlenger levetiden en god del 🙂
Tips: Har du kjøpt påskeliljer (tørrlagrede) som skal brukes først om noen dager, oppbevar de kaldt og tørt, gjerne i kjøleskapet. De klarer seg fint om du fortsetter tørrlagringen noen dager til 🙂