Baby shower flower idea og klassiske hveteboller med glasur
Hei på deg! 🙂 Denne gangen har jeg lyst til å vise deg en litt kul ting å lage til f.eks babyshower eller barnebursdag. I andre farger, kan det også passe til andre anledninger som f.eks til påskebordet med gule sugerør i ulike valører eller et sommerlig festbord. I dette innlegget, som i mange andre, vanker det fristende og supersaftig bakverk. Håper du liker ideen og at bollene faller i smak 😉
Ideen med sugerør limt til en potte (limpistol) kom til meg når jeg ryddet i boden min etter jul. Ting og tang jeg har kjøpt og ikke benyttet på en lang stund, har jeg som mål å lage noe av. Jeg liker ikke å kaste ting jeg har kjøpt, mest pga. miljøet. Har jeg først kjøpt det, ja da bør jeg benytte det!
Plastsugerør i tre ulike farger (og noen stripete papirsugerør) ble limt til et godt lag med «ull». Ulla limte jeg først på tre steder utenpå potten og et lag inni (øverst som vist her). Grunnen til at jeg ikke limte sugerørene direkte på potten er fordi kaldt vann ofte får limet til å løsne. På denne måten unngår jeg det. Tips: Limer du sugerørene direkte til potten, bør du ha en annen beholder til blomster og vann oppe i den.
Hypericumbær stukket på streng som dekorelement i arrangementet.
Ta et strå og træ dem på… Fant ut at de var kule å stikke direkte i sugerørene. 🙂
Så var det over til de klassiske og saftige hvetebollene som er et must til enhver anledning som involverer barn og voksne barn. 😉
Hveteboller:1kg hvetemel, 75g sukker, 150g meierismør, 2 poser tørrgjær, 1ts salt, 6 dl. lettmelk eller ekstra lettmelk. 1 egg, 2 ts kardemomme.
Slik gjør du: Ha mel, sukker, kardemomme og gjær i bakebollen og bland det godt sammen. Så tilsetter du saltet (for ikke å ødelegge gjæren).
Varm 3 dl melk og 150g meierismør i en kjele. La smøret smelte og hell så opp i resten av melken, 3 dl. for lettere å få en lunken temperatur som gjæren tåler uten å bli ødelagt. 🙂
Hell det våre i bakebollen sammen med et egg og la det elte sammen på middels hastighet i ca. 5-8 minutter. La så deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 50 min. eller i ovnen på heveprogram. Bak så ut bollene og sett de til etterheving på brett i ca. 40 min. Pensle de med egg. Stekes midt i ovnen ved 225-250 grader i ca. 10 minutter. (Varmluft: 220 grader med middels damp) 🙂
Jeg foretrekker å lage ganske store boller for da blir de ekstra saftige 🙂
Tips: Synes de blir supersaftige når de plasseres tett slik som dette i en form også. Gjennom mange år har jeg oppdaget litt av hvert gitt 😉
Melisglasur i ulike pastellfarger hører med 🙂 Barna elsker det! 🙂
Over til blomsterarbeidet som nå er klar for festbordet. Blomstene er ganske enkelt arranger/satt i potten. Jeg har satt til et par sukkertøysmykker og en tag med en søt harepus.
Synes blomsterarbeidet passer spesielt godt til babyshower og barnebursdager, men med litt andre farger kan ideen med sugerør bli kult til mange andre anledninger også. 🙂 Jeg kommer til å lage flere eksempler på det i nær framtid, kanskje allerede til påske.
Får du ikke lyst til å prøve deg på disse bollene går du glipp av en stor smaksopplevelse her i livet 😉 Ser de ikke fristende ut da? 🙂
Bryteboller: Baker du de i en liten langpanne er de også enkle å frakte med seg (i tillegg til at de blir ekstra saftige). Tips: La barna velge farge på glasuren for det elsker de! 🙂
Vårfornemmelser med Ranunkler, Hypericum og Tulipaner i godt lag. 🙂 Kan du se at ideen til blomsterarbeidet er en krone (totalformen)?
Har du limt sugerør på en beholder som ikke tåler vann, setter du bare en litt mindre blomstervase i beholderen. Tips: istedenfor å ha et bilde av en kanin, hva med et søtt bilde av bursdagsprinsen eller prinsessen? 🙂 Man kan også lage/skrive en tag/merkelapp med barnets navn, år mm. Her er det bare å bruke fantasien 🙂 Lykke til med forberedelser til en hyggelig anledning. 🙂