Tulipaner og Jarlsbergfletter
Hei på deg og godt nytt år! 🙂
Dette er første innlegget i det nye året, og jeg håper du fortsatt synes det er koselig å følge med på hva som rører seg her på blomsterbloggen. Jeg synes i hvert fall det er hyggelig å dele av mine erfaringer og kunnskaper om blomster, planter og ellers alt som har med blomsterdekoratørfaget å gjøre. 🙂 Før jeg introduserer dagens tema/innlegg ser vi på noen vinterbilder for å komme i go´stemning 😉
Det har kommet masse snø her på Byåsen/Ugla i det siste. Nå er det passe kaldt, hvitt og godt å være ute 🙂
Mosehjerter dekket av snø, og sannelig ser vi Molly i bakgrunnen (Jack Russelen vår) som koser seg i snøen.
Litt julestemning er det fortsatt her, men det er bare godt i januarmåned, synes jeg…
I mørketiden synes jeg det er godt med ekstra lys, så smålysene ved inngangspartiet skal få stå til slutten av januar… 🙂
Tulipaner og Jarlsbergfletter
I dette innlegget viser (eller mer forklarer) jeg deg hvordan jeg laget et enkelt arrangement med tulipaner og lerkegreiner. I tillegg vil jeg gjerne dele en enkel oppskrift på saftige og supergode Jarlsbergfletter a la Svigermor 🙂 Tidligere bakte jeg brødene/flettene kun til jul, men de siste årene har det blitt opp til 3 og 4 ganger i året, nettopp fordi de er så gode. Men, jeg lager de ikke oftere, for det skal være litt ekstra stas når a mor baker dem 😉
Arrangement med hvite tulipaner i glasskolber/reagensglass og lerkegreiner til. Underlaget er laget av en enkel plankebit som er beiset hvit. Strengene er spisset og banket ned i treet ved hjelp av en tang og en hammer (slår med hammeren på tangen for å få strengen fast). Glasskolben settes mot strengen som festes enkelt rundt kolbens «nakke». Arrangementet laget jeg på ca. 15 minutter 🙂
Tulipaner vokser fort og beveger seg dit de vil. Det er derfor flott å sette tulipaner i glassrør på denne måten. Tulipanarrangementet så flott ut gjennom hele utviklingen- fra knopp til ferdig utviklet tulipan 🙂
Svigermors supergode Jarlsbergfletter
Gir 2 brød
50g gjær (jeg bruker tørrgjær)
5dl melk (lunken melk, eller litt varmere når du bruker tørrgjær)
150g revet jarlsbergost
2ts salt
1/2ts oregano
11.5dl hvetemel
-
Flettene legges i smurte former
-
Etterheves i formene i 30 min.
-
Pensles med meierismør, dryss på litt maldonsalt, oregano og litt Jarlsbergost evt. revet parmesan.
-
Tips: Jeg legger på osten ca. 5 minutter før brødene er ferdigstekt slik at den blir gyllen og fin (ikke hard og brun)
-
Stekes ved 200 grader i ca. 30 min.