Hei, min kjære Blomstervenn! ♥ Det er alltid så hyggelig at du tar deg en tur innom siden min.♥ Håper det er et tegn på at du liker det du ser og at du kanskje også tar med deg noen tips til eget bruk. 🙂 I dag skal det lages et arrangement med mye Bjørnegress, blader og hvite blomster. Mener selv at jeg har greie prosessbilder denne gang. Oppskrift på fantastisk sjokoladecupcakes finner du også etter hvert som du beveger deg nedover siden. 🙂 Håper du koser deg med innlegget som forresten er sponset av grossisten TrønderBlomst. Tusen takk til Sandra og alle de andre som jobber der for herlig støtte til å kunne fortsette å blogge om min lidenskap. ♥
Underlaget er laget av to ringer (stødig streng) som er teipet (hadde ikke grønn tape, derfor hvit) med Florateip. Ringene har ulik størrelse og festes sammen med pyntestreng som du ser på bildet. Skaft/Håndtak har jeg laget på underlaget for at jeg senere skal bruke det i en bukett.
Disse Cupcake er laget av masse godt og smaker derfor himmelsk! 🙂 Fant oppskriften i boken til Ida Gran- Jansen og Hele Norge baker. Oppskriften finner du lenger ned. ♥
Litt blomster må vi også ha tid til å se på... Her ser du underlaget er ferdig arrangert med masse Bjørnegress og blader fra Iris. Ganske flott med bare Iris og gress, eller hva? 🙂
Tips: Det er ingen fasit på hvordan du gjør dette. Bare tvinn og flett gresset så det sitter godt til underlaget. Noen knopper med Fresia er også flettet inn mellom gress og blader.
Underlaget med gress og blader holdt seg fint i flere uker. Hadde mine tvil til bladene fra Iris, men de holdt kjempegodt også. Godt å vite til en annen gang… 🙂
Slik gjør du: Smelt smør, sjokolade, kaffe og vaniljesukker i en kjele på lav varme. Ha mel, bakepulver, natron, egg, rømme og brunt sukker i en kjøkkenmaskin og bland sammen i 2 minutter. Tilsett sjokoladeblandingen og miks alt sammen i noen minutter.
Dette trenger: 150g smør, 150g mørk sjokolade (Dronning), 2 ss kaffe, 1 ts vaniljesukker, 150g mel, 1/2 ts natron, 3 egg, 150g sterrømme og 200 g brunsukker. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 min.
Fordel røren i muffinsformene. Jeg velger å fylle de litt mer enn halvfulle. Disse formene av papir tålte ikke mye tyngde fra røren så de flatet seg ganske mye ut. Derfor gikk jeg til anskaffelse av noen nye….
Nemlig disse søte silikonformene fra Nille. Tips: Fyll de gjerne nesten helt opp til kanten med røre for da vil de nok bli enda flottere å se på.
Samme gressunderlag, men med andre hvite blomster som Fresia og Ranunkler. Blomster og gress er rett og slett bare arrangert inn i midten av underlaget.
Jeg lover deg at dette blomsterarbeidet dufter himmelsk godt! ♥
Det gjør også disse mørke Cupcakes 🙂
Friske bær gir det lille ekstra til disse fyldige og mørke cupcakes.
Himmelsk sjokoladekrem- blank og smidig 🙂
Slik gjør du: Kok opp 100g vann , 150g smør og 50g brunt sukker i en kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett 200g hakket sjokolade og 100g lys sjokolade (Selskap eller Dronning). La stå i 3 minutter før du rører alt sammen. Bruk en stavmikser og kjør i vei til sjokoladekremen blir jevn og glinsende. Sett kremen i kjøleskapet i 2-3 timer for å stivne. Rør i blandingen ca. hver 1/2 time hvis du har mulighet til det.
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og lag fine mønster, blomster eller hva du måtte ønske 😉 Du vil garantert bli fornøyd med denne kremen! 🙂
En litt annen variant over samme tema. Her har det kommet noen hvite Anemoner på plass sammen med Iris.
Her ser du silikonformene fra Nille. de fungerte superfint og var enkle å vaske rene. 🙂
Neste gang jeg baker disse, skal formene fylles nesten helt opp til kanten. Håper de blir høye og flotte 😉
Bare hvite blomster og gress gir en mørk-lys kontrast. Vakre valører i det hvite og grønne. Klassisk stiluttrykk denne gang 😉
Kjære Blomstervenn! ♥
Håper du er glad i sjokoladecupcakes og hvite blomster for her ble det overdose av begge deler 😉 Har du spørsmål eller ønsker om noe jeg skal skrive om her på bloggen må du ikke nøle med å sende meg en melding. 🙂